Alternaria in aardappelen beheersen
Nu de meeste aardappelpercelen het einde van de bloei bereiken, begint ook de achteruitgang van de natuurlijke weerstand van de planten. Dit maakt ze kwetsbaar voor infecties door Alternaria solani en Alternaria alternata, wat kan leiden tot aanzienlijke opbrengstverliezen.
De basis is al gelegd
Dankzij het vele gebruik van fluazinam in de Phytophthoraschema’s is de basis voor Alternariabestrijding al gedeeltelijk gelegd. Fluazinam heeft namelijk een nevenwerking op Sclerotinia, Botrytis en Alternaria. Narita is nu een uitstekende keuze voor de vervolgstrategie Alternaria. Begin tijdig omdat veel Alternariamiddelen vooral preventief werken.
Sterke werking
De actieve stof in Narita (difenoconazool) werkt systemisch en wordt opgenomen door de plant (vitaal gewas). Dat resulteert in zowel een preventieve als curatieve werking. Deze eigenschappen maken Narita al jaren een stabiele basis voor Alternariabestrijding in de teelt van aardappelen.
Resistentiemanagement
Narita is een product op basis van een triazool (difenoconazool). Op dit moment worden vooral middelen uit de groep van triazolen gebruikt om Alternaria te bestrijden. Wissel Narita af met middelen uit een andere chemische groep om resistentie te voorkomen.
Advies
- Starten vanaf volle bloei, iedere 10-14 dagen
- Voeg 0,5 l/ha Narita toe aan het Phytophthoraschema
- Wissel Narita af met middelen met een andere werkzame stof om resistentieontwikkeling te voorkomen
Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.