Loofdood bij wisselvallig weer

Dit seizoen worden we geconfronteerd met wisselvallig weer: hagel, wind en buien bemoeilijken de bespuitingen. Desondanks kan loofdood onder deze omstandigheden goed worden uitgevoerd.

‘s Avonds spuiten met Quickdown
Wanneer het overdag te hard waait, is het mogelijk om ‘s avonds Quickdown te spuiten. Hoewel het visuele effect mogelijk minder zichtbaar is, blijft het eindresultaat gelijk aan dat van overdag spuiten. De voorkeur blijft om ’s morgensvroeg te spuiten op een afdrogend dauwnat gewas omdat het zichtbare proces sneller gaat met veel (zon)licht. 

Olie toevoegen
Voor een goede werking van Quickdown is het noodzakelijk dat olie wordt toegevoegd. Er is geen voorkeur voor plantaardig of minerale olie. Uit praktijkervaring blijkt dat het toevoegen van extra olie het visuele effect kan versnellen, maar dit heeft geen invloed op het uiteindelijke resultaat.

Regenvastheid
Quickdown is binnen 1 uur regenvast.

Advies

  • Volvelds met Quickdown 0,8 l/ha + Tipo 2 l/ha
  • Klappen/spuiten na 5- 7 dagen: Quickdown 0,8 l/ha + Tipo 2 l/ha
  • Gebruik voldoende water (400-500 l/ha) voor een goede bedekking van het gewas
  • Voorkom drift naar gewassen of naburige percelen
  • Reinig de spuitapparatuur zorgvuldig  na toepassing met een specifiek tankreinigingsmiddel zoals Primaclean of All Clear extra

Meer over Quickdown >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Primaclean is een geregistreerd handelsmerk van Bayer Crop Science, All Clear Extra is een geregistreerd handelsmerk van FMC Corporation.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email