Powerfogger TB60 Dubbel

Effectieve onkruidbestrijding na het klepelen van de pioenen

De pioenen beginnen langzaam af te sterven, wat betekent dat het tijd is om de percelen winterklaar te maken. Op veel percelen is sprake van aanzienlijke onkruidgroei. Het klepelen van de gewassen maakt de onkruidbestrijding met Quickdown mogelijk.

Voordelen van klepelen
Klepelen heeft meerdere voordelen, zoals de bestrijding van zowel bestaande als nieuwe onkruiden. Bovendien verkleint het afvoeren van het oude geklepelde loof de kans op vroege verspreiding van ziekten en plagen in het voorjaar.

Contactmiddel
Quickdown is een contactmiddel zonder systemische werking, dat zeer effectief is tegen jonge breedbladige onkruiden (van kiemblad tot en met het vierde bladstadium). Het product werkt niet tegen grasachtigen, maar is wel bijzonder sterk tegen onder andere kleine brandnetel en wilgenroosje. Hogere temperaturen en zonlicht na toepassing versnellen het afstervingsproces.

Advies

  • Toepassen: Gebruik een afschermkap om Quickdown veilig tussen het gewas aan te gebruiken.
  • Dosering: Pas 0,8 l/ha Quickdown toe, in combinatie met 1 l/ha minerale olie of koolzaadolie.
  • Frequentie: Maximaal twee toepassingen per teeltcyclus, met een minimaal interval van 14 dagen tussen de toepassingen.
  • Grassen: Voeg indien nodig een specifiek middel tegen grasachtige onkruiden toe.
  • Watergebruik: Zorg voor een voldoende hoeveelheid water (400 l/ha) om de onkruiden goed te bedekken en optimale effectiviteit te bereiken.

Meer over Quickdown >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email