Powerfogger TB60 Dubbel

Effectieve onkruidbestrijding na het klepelen van de pioenen

De pioenen beginnen langzaam af te sterven, wat betekent dat de percelen weer winterklaar gemaakt kunnen worden. In veel percelen is behoorlijk wat vervuiling door onkruid te zien. Het klepelen van de gewassen biedt een uitgelezen kans om de percelen schoon en onkruidvrij de winter in te laten gaan. Hiervoor kan Quickdown worden gebruikt.

Voordelen van klepelen
Het klepelen van het loof biedt meerdere voordelen, waaronder de bestrijding van zowel bestaande als nieuwe onkruiden. Door het oude geklepelde loof van het perceel af te voeren, verklein je de kans op vroege verspreiding van blad- en stengelaaltjes, Botrytis-sporen, en andere aantastingen in het voorjaar. Een mogelijk nadeel is dat er een gunstig “zaaibed” voor onkruidzaden ontstaat, wat leidt tot een snelle kieming en ontwikkeling van nieuwe onkruiden. Dit is dan ook het juiste moment voor een toepassing met Quickdown.

Contactmiddel
Quickdown is een contactmiddel, zonder systemische werking, dat zeer effectief is tegen jonge breedbladige onkruiden (van kiemblad tot en met het vierde bladstadium). Het product werkt niet tegen grasachtigen, maar is wel bijzonder sterk tegen onder andere kleine brandnetel en wilgenroosje. De snelheid waarmee het onkruid afsterft, hangt af van het type onkruid, het ontwikkelingsstadium en de groeiomstandigheden. Hogere temperaturen en zonlicht na toepassing versnellen het afstervingsproces aanzienlijk.

Advies

  • Gebruik een afschermkap om Quickdown veilig tussen het gewas aan te gebruiken.
  • Pas 0,8 l/ha Quickdown toe, in combinatie met 1 l/ha minerale olie of koolzaadolie.
  • Maximaal twee toepassingen per teeltcyclus, met een minimaal interval van 14 dagen tussen de toepassingen.
  • Voeg indien nodig een specifiek middel tegen grasachtige onkruiden toe.
  • Zorg voor een voldoende hoeveelheid water (400 l/ha) om de onkruiden goed te bedekken en optimale effectiviteit te bereiken.
  • Voorkom drift naar aangrenzende gewassen of percelen om contactschade te vermijden. Laat geen spuitvloeistof in de tank achter; reinig de spuitapparatuur direct na gebruik met bijvoorbeeld Primaclean of All Clear Extra.

Meer over Quickdown >>

Quickdown heeft een NLKug art.51 toelating in pioenen. Er is voor betreffende toepassing geen werkzaamheids en fytotoxiteitsonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van dit middel komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email