Powerfogger TB60 Dubbel

Aanpassing veiligheidstermijn van Azatin in vruchtgroenten van Cucurbitaceae  

Het ctgb heeft voor Azatin een aanpassing van de veiligheidstermijn van 3 dagen naar 1 dag goedgekeurd voor de bedekte vruchtgroententeelt van Cucurbitaceae met eetbare schil (komkommer, courgette, augurk).

 Goed nieuws voor biologische bestrijding van insecten 
Een veiligheidstermijn van 1 dag tussen toepassing en oogst maakt praktische toepassing van Azatin in deze teelten mogelijk. Deze ontwikkeling biedt daarmee kansen voor alternatieve strategieën voor insectenbestrijding, waarbij Azatin als basis in combinatie met natuurlijke vijanden of als correctie gedurende de oogstfase kan worden ingezet. 

Breedwerkend insecticide 
Door de dubbele werking als repellent en insecten groeiregulator (IGR) werkt Azatin tegen een breed scala aan plaaginsecten zoals onder andere wittevlieg, trips en diverse bladluizen. Azatin grijpt in op alle ontwikkelingsstadia van insecten en is veilig voor vrijwel alle biologische bestrijders en voor het gewas. Azatin is van natuurlijke oorsprong en mag ook toegepast worden in biologische teelten (SKAL). Het product bevat de werkzame stof azadirachtin (26 g/l) en is geformuleerd als een vloeibare EC-formulering.  

Preventief inzetten 
Zet Azatin bij voorkeur preventief in. Het is een uitstekend middel om beginnende populaties in toom te houden en zo de druk laag te houden, mede dankzij het opbouweffect van de blokbehandeling van vier bespuitingen.  

Azatin in de bedekte teelt van komkommer, courgette, augurk 

 • Dosering 0,14% (140 ml per 100 l water), max. 1,4 l/ha per toepassing 
 • Veiligheidstermijn van 1 dag 
 • Substraatteelt 
  • 20 toepassingen per 12 maanden 
  • Minimum interval van 7 dagen tussen toepassingen 
 • Grondgebonden teelt  
  • 20 toepassingen per 12 maanden (verdeeld over 5 blokken van 4 toepassingen) 
  • Minimum interval 7 dagen tussen toepassingen, 42 dagen tussen blokken 

Het W-nummer is van W3 opgehoogd naar W4. De huidige verpakking met het W3 etiket of lager kan worden gebruikt volgens het uitgebreide W4 etiket. 

 Meer over Azatin >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email