Biologische bestrijding van wittevlieg in aardbei

Het voorjaar kwam traag op gang maar inmiddels hebben we te maken met meer zomerse omstandigheden. De insectendruk zal hierdoor ook toe gaan nemen. Het biologische insecticide BotaniGard bestrijdt de larvale stadia van wittevlieg en spaart nuttigen.

BotaniGard bevat sporen van de parasitaire schimmel Beauveria bassiana stam GHA. Deze schimmel bestrijdt een breed scala aan insecten zoals trips en wittevlieg. Kennis van het product en weten hoe het werkt is essentieel voor een effectieve inzet:

  • Omdat BotaniGard een schimmel bevat is het middel gevoelig voor een aantal fungiciden. Hou hier rekening mee bij tankmixen en bekijk de mengtabel.
  • Optimale omstandigheden voor BotaniGard zijn temperaturen tussen de 18 en 300C en een luchtvochtigheid (RV) van 60%. Rond het blad heerst echter een microklimaat waardoor deze luchtvochtigheid vaak al behaald wordt. 
  • BotaniGard is een contactmiddel. Zorg ervoor dat het gewas goed geraakt wordt. Gebruik voldoende water.

Bestrijding wittevlieg 
BotaniGard is zeer effectief tegen alle larvale stadia van wittevlieg. Meerdere toepassingen zijn noodzakelijk om een generatiecyclus te doorbreken. Spuit 4 keer met een dosering van 1,5 l/ha BotaniGard in een blok met intervallen van 5-7 dagen. Combineren met een middel tegen volwassen wittevlieg is ook goed mogelijk.  

Bestrijding wantsen
BotaniGard heeft een nevenwerking tegen wantsen. Het middel bestrijdt ook de nimfenstadia. Bij beginnende wantsendruk en tijdens de opbouwfase van biologische bestrijders is de populatieopbouw van wantsen dan ook lang te onderdrukken met BotaniGard. 

Meer over BotaniGard >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email