Powerfogger TB60 Dubbel

Geef bewaarziekten in pootgoed geen kans 

Tijdens de bewaring liggen diverse schimmels op de loer die, als niet tijdig wordt ingegrepen, voor grote schade kunnen zorgen. Diabolo bij het inschuren voorkomt veel problemen tijdens de bewaarperiode. Dit middel beschermt het pootgoed namelijk tegen zowel Fusarium, Phoma als zilverschurft.  

Zilverschurft 
Zilverschurft kan op meerdere plekken in de verwerkingsketen toeslaan. Een daarvan is de bewaarplaats. Zorg dat de bewaarplaats zo goed mogelijk schoon is als de nieuwe oogst binnen komt. Een ander punt van aandacht is het snel en voldoende drogen van de nieuwe oogst. De inzet van Diabolo tijdens het inschuren voorkomt zilverschurft.  

Hoogste rendement bij Fusarium en Phoma 
De behandeling met Diabolo bij het inschuren geeft het beste resultaat op droogrot. Invalspoorten (zoals beschadigingen) moeten zo snel mogelijk worden bedekt met imazalil om nesteling van Fusarium en Phoma te voorkomen. Laat een volle kieper niet de nacht overstaan om ingroei van mogelijke infectie te voorkomen. 

Goede bedekking 
Voor een optimale werking van Diabolo is een goede en gelijkmatige knolbedekking cruciaal. Gebruik daarom bij voorkeur een schijfvernevelaar en rollerband. 

Advies 

  • Zorg dat de bewaarkisten zijn gereinigd 
  • Voorkom rooibeschadigingen en zorg voor een goede wondheling 
  • Droog de aardappelen zo snel mogelijk om zilverschurft te voorkomen 
  • Gebruik 150 ml/ton Diabolo direct bij het inschuren  
  • Gebruik voldoende spuitvloeistof voor een optimale knolbedekking 

Meer over Diabolo >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email