Houd slakken in de koolteelt in de gaten

Slakken kunnen veel vraatschade veroorzaken in koolgewassen. Het voorjaar verliep zeer regenachtig: ideaal voor de ontwikkeling van slakken. Omdat slakken zich enorm snel kunnen vermeerderen is het belangrijk de populatie al vroeg in het seizoen te beperken.  

Hoogwaardige slakkenbestrijders 
Iroxx en Molluxx zijn slakkenbestrijders en zijn uitermate geschikt voor hoogwaardige vollegrondsgroenten teelten. Molluxx heeft een groene kleur, zodat de korrels minder zichtbaar zijn. Dit kan van belang zijn in bijvoorbeeld de bloemkoolteelt. 

Werking 
Iroxx en en Molluxx zijn slakkenbestrijders op basis van IJzer-III-fosfaat. De werking is zeer effectief. Zodra de slak de werkzame stof heeft opgenomen stopt de vraat al na 0,5-2 uur, waardoor nog meer vraatschade wordt voorkomen. Na enkele dagen gaan de slakken dood. Iroxx is SKAL gecertificeerd en mag worden toegepast worden in de biologische teelt. 

Regenvast en duurwerking 
De korrels zijn hoogwaardige producten (pasta formulering), daardoor zijn ze regenvast en hebben ze een goede duurwerking. Hierdoor blijven de korrels langer intact en beschikbaar voor de slakken. 

Hoge trefkans  
Een hoge korreldichtheid zorgt voor een hoge trefkans en daardoor een zeer goede werking. Door de regelmatig gevormde korrels wordt bij uitstrooien een goede verdeling bereikt. Dit komt de bestrijding ten goede.   

Advies Iroxx/Mollux  

  • Dosering 7 kg/ha 
  • Bij hoge druk de toepassing herhalen  
  • Maximaal 4 toepassingen per 12 maanden jaar per product. 
  • Jaarrond toepassen is mogelijk 

Meer over Iroxx >>
Meer over Molluxx >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email