Ideale omstandigheden voor slakken 

De wisselvallige zomer was een ideale zomer voor slakken. De huidige temperaturen en vochtige nachten vormen optimale omstandigheden voor uitbreiding van de slakkenpopulatie. In diverse akkerbouw- en groentegewassen kunnen slakken veel (financiële) schade aanrichten. 

Najaars gezaaide gewassen 
De komende tijd zullen gewassen als graszaad, koolzaad en wintergranen gezaaid gaan worden. Slakken eten graag de kiemende zaden en de jonge kiemplantjes op met een slechte opkomst en dunne stand tot gevolg. Ook groenbemesters zijn naast voedsel ook een goede schuilplaats voor slakken waardoor ze makkelijker de winterperiode doorkomen. Om de druk van slakken laag te houden is het belangrijk om de grond niet te kluiterig te houden. Gebruik een slakkenmatje om de aantallen slakken te monitoren.  

Wisselvallige en warme weersomstandigheden vergroten de kans op slakkenschade. Onder warme en natte natte omstandigheden blijven de slakken langer actief naar voedsel zoeken. Voorkom slakkenvraat en verdere opbouw van de populatie door tijdig slakkenkorrels te strooien.  

Advies Iroxx / Derrex

  • Strooi direct na zaai indien slakkenvraat wordt verwacht of zodra slakken worden waargenomen   
  • Dosering 7 kg/ha  
  • De behandeling herhalen als alle korrels zijn opgevreten en er nog steeds slakken worden waargenomen. 

Meer over Iroxx >>
Meer over Derrex >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email