Kies het juiste moment voor toepassing Crown MH in uien

Teeltseizoen 2023 kenmerkt zich in de teelt van (zaai)uien door een korte periode tussen zaai en langste dag. Na de langste dag stopt de ui met de aanmaak van nieuwe bladeren en start met de ‘bolling’, de aanleg van de bladloze rokken. Als deze bladloze rokken allemaal zijn aangelegd, stopt de plant met celdeling.
Om spruitvorming in de bewaring tegen te gaan is een bespuiting met Crown MH op het juiste moment noodzakelijk. De actieve stof malëine hydrazide voorkomt spruitvorming en maakt hierdoor lange bewaring mogelijk.

Huidige situatie
Er zijn grote verschillen in ontwikkeling van de uien tussen de regio’s en zelfs binnen percelen. De vroegste percelen zullen binnenkort gaan strijken terwijl er ook percelen zijn met uien waar de bolling nog moet plaatsvinden.

Kies het juiste toepassingsmoment
Uit onderzoek blijkt dat het beste moment voor optimale spruitremming is als het gewas begint te strijken. Een te vroege toepassing geeft kans op remming van de groei met voze uien als gevolg. Bij een bespuiting met Crown MH is het belangrijk dat alle planten worden geraakt.

Gezond en vitaal gewas
Voer de bespuiting met Crown MH alleen uit op een gezond en vitaal gewas. Houd het gewas na toepassing zeker 14 dagen vrij van ziekten.

Geschikte weersomstandigheden
Spuit bij groeizaam weer, onder warme weersomstandigheden bij voorkeur in de avond. Voor een goede opname moet het na de bespuiting minimaal 10 uur droog blijven.

Advies

  • Dosering Crown MH: 8,3 l/ha + uitvloeier
  • Spuit bij de eerste verschijnselen van strijken
  • Houd na de bespuiting het gewas minimaal 14 dagen gezond
  • Na de bespuiting moet het 10 uur droog blijven

Lees meer over Crown MH >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Deel het nieuws!

Print Friendly, PDF & Email