Meer kans op schade door Koolzaadglanskever in koel en nat voorjaar  

De koolzaadglanskever is een belangrijke plaag in koolzaad. Door het late voorjaar, koel en nat, komt de bloei van koolzaad vertraagd op gang en is de kans op schade groot door de koolzaadglanskever. Zodra het gewas in de knop komt kan de koolzaadglanskever grote schade veroorzaken. Volwassen kevers doorboren de bloemknoppen om bij het stuifmeel te komen. Eitjes worden afgelegd aan de basis van de bloemknoppen en de larven ontwikkelen zich in de bloemknoppen. Gevolg is minder opbrengst. 

Het advies is om het koolzaad vanaf nu goed te controleren. Voer zodra er, aan de rand van het perceel, meer dan vijf kevers per plant aanwezig zijn, een bespuiting uit. 

Advies 

  • Toepassen voor begin van de bloei 
  • Dosering 0,2 kg/ha Gazelle 

Het gebruik van Gazelle in koolzaad is op basis van een ‘derdenuitbreiding’. Er is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden altijd een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel gebruikt wordt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel in dit toepassingsgebied valt onder verantwoordelijkheid van de gebruiker.  

Meer over Gazelle >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email