Leg de focus op spintbestrijding in sierteelt en vruchtgroenten

Spint kan in korte tijd aanzienlijke schade veroorzaken aan gewassen, vooral onder warme en droge omstandigheden. Het is belangrijk om spint vroegtijdig te signaleren en te bestrijden vanwege de snelle voortplanting van dit insect. Daarnaast spelen de inzet van biologische middelen en het tijdig corrigeren een cruciale rol in een effectieve bestrijding.

Biologische bestrijding van spint in sierteelt en vruchtgroenten
Eradicoat Max is een echte specialist voor de bestrijding van spint en wittevlieg. Het is een biologisch contactmiddel op basis van maltodextrine dat bij contact met het insect er mede voor zorgt dat de ademhalingsopeningen verstoppen. Als je het toepast onder sneldrogende omstandigheden zorgt dit voor een zeer goede en snelle knock-downwerking. Het product werkt op alle levensstadia, heeft een breed etiket en met de mogelijkheid tot 20 toepassingen per jaar, is Eradicoat Max het ideale product om een correctie uit te voeren op spint.

Op het juiste moment inzetten 
In veel teelten zijn biologische bestrijders de basis in spintbestrijding. Hierbij is de opbouw van het systeem en het biologisch evenwicht erg belangrijk. Eradicoat Max is veilig te gebruiken met de meeste nuttige insecten en kan dus worden ingezet op haardplekken ter ondersteuning van natuurlijke vijanden in de opbouwfase of ter correctie als het evenwicht tussen spint en biologische bestrijder uit balans raakt. 

Mengbaarheid en veiligheid  
Eradicoat Max kan gemengd worden met de meeste gewasbeschermingsmiddelen. Combineer eventueel met andere acariciden voor een robuustere toepassing en resistentiemanagment. Als er geen ervaring is opgedaan voer dan altijd een proefbespuiting uit op het te behandelen gewas. 

Afb. 1. Werking van Eradicoat Max op eieren en op mobiele stadia van spint.

Advies 

  • Eradicoat Max is een contactmiddel, zorg dat het plaaginsect geraakt wordt! 
  • Pas het middel bij voorkeur toe onder sneldrogende omstandigheden 
  • Kies het juiste moment om de spintpopulatie te onderdrukken of op te ruimen 
  • Dosering 2% (2 l Eradicoat Max per 100 l water) 
  • Gebruik eventueel in een tankmix voor een robuustere toepassing 
  • Gebruik in combinatie met andere producten een lagere dosering (1%) (1 l Eradicoat Max per 100 l water) 

Meer over Eradicoat Max >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email