Meeldauw preventief aanpakken is noodzakelijk 

Op dit moment zijn de omstandigheden voor meeldauw er nog niet. Houd de ontwikkelingen toch scherp in de gaten. De laatste jaren hebben we geleerd dat de meeldauwdruk behoorlijk snel kan oplopen en dat preventief aanpakken noodzakelijk is. Vooral in gevoelige rassen en op percelen waar in het verleden meeldauw voorkwam is het verstandig om met een sterk middel als Cyflamid te starten. 

Tijdig toepassen en het schema gesloten houden  

Vanaf het groene knopstadium kunnen meeldauwsporen voor infecties zorgen. Cyflamid is een zeer sterke meeldauwbestrijder die zowel preventief als curatief werkt. Het middel behoort tot een unieke chemische groep. Hierdoor is het een uitstekende afwisselpartner voor de middelen die onder de SDHI’s of strobilurines vallen. 

Voor de beste meeldauwbeheersing is het verstandig preventief te starten met Cyflamid en het schema sluitend te houden. Zorg ervoor dat, als de bespuitingen tegen schurft stilliggen, de bestrijding van meeldauw doorgaat. 

Advies 

  • Verwijder pluimen met meeldauw.  
  • Gebruik 0,5 l/ha Cyflamid, corrigeer indien nodig voor boomhoogte (tot max. 0.75 l/ha). 
  • Start meeldauwbestrijding in appel vanaf groene knopstadium. 
  • Behandel vanaf dat moment ook de gevoelige peren. 
  • Herhaal de bespuiting tijdig. Uiterlijk na 7-10 dagen. 
  • Hou het schema sluitend. Voer ook bij droog weer een bestrijding uit tegen meeldauw. Koppel deze los van de schurftbestrijding als meeldauwproblemen bekend zijn op het perceel.

Meer over Cyflamid >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email