Powerfogger TB60 Dubbel

Natuurlijke aanpak van meeldauw in wortelen  

De omstandigheden voor de ontwikkeling van meeldauw in wortelen zijn redelijk gunstig. Op sommige percelen is dan ook al een beginnende meeldauwinfectie waargenomen. Een preventieve aanpak van de schimmel is het beste maar vaak niet afdoende. Versterken van de meeldauw- en de Alternariabestrijding is dan gewenst. Kumar heeft een preventieve en een curatieve werking en is daardoor zeer geschikt om die versterking in het schema te geven.

Groene aanpak van meeldauw en Alternaria 
Kumar bevat de natuurlijke werkzame stof kaliumwaterstofcarbonaat. Schimmelsporen en -draden die in contact komen met de werkzame stof (bicarbonaat) verschrompelen door osmotische druk, pH-verandering en inwerking van bicarbonaationen. Door het verschil in zoutconcentratie tussen de spuitoplossing en de schimmel wordt vocht onttrokken aan de sporen en schimmeldraden, waardoor deze verdrogen. 

Sterke werking 
Kumar heeft een sterke curatieve maar ook een preventieve werking tegen zowel meeldauw als Alternaria. Gebruik voldoende spuitvloeistof voor een goede bedekking van het blad. De formulering bevat al hechters en uitvloeiers. Er is geen gevaar voor resistentieopbouw. Kumar kan zowel solo als in een tankmix worden toegepast. Bij toevoeging aan andere fungiciden versterkt Kumar de werking.  

Geen residu  
Kumar geeft geen residu bij de oogst en is toegestaan in de biologische teelt (SKAL). De veiligheidstermijn is slechts 1 dag. 

Advies  

  • Dosering Kumar solo 3 kg/ha en in tankmix 2 kg/ha 
  • Houd een interval aan van  7-14 dagen, afhankelijk van de ziektedruk 
  • Gebruik voldoende water (500 l/ha) voor een goede bedekking van het gewas 
  • Voeg geen uitvloeiers of hechters toe 
  • Niet aanzuren 
  • Niet mengen met meststoffen 

Meer over Kumar >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email