Rupsen van de koolmot tijdig en effectief bestrijden

Nu veel koolplanten zijn geplant en de temperaturen oplopen, kunnen we ook de eerste motten en rupsen verwachten.  Als de koolmotrupsen niet op tijd worden aangepakt kunnen ze voor veel schade zorgen. Met een tijdige inzet van Turex WG zijn rupsen kansloos. 

Turex WG bevat de Bacillus thuringiensis spp. aizawai stam. De verschillende  Cry-toxinen zorgen voor een zeer sterke werking op o.a. de rups van de koolmot. De rupsenvraat stopt al binnen 0,5-2 uur na toepassing. Turex WG heeft geen wachttijd en is toegelaten in de biologische teelt (SKAL), en levert een bonuspunt op voor PlanetProof. 

Voorkom vraatschade op tijd  
Houd de koolmotvlucht in de gaten en controleer regelmatig het gewas op de aanwezigheid van rupsen. Start zodra de eerste kleine koolmot rupsen te zien zijn. . De jonge rupsen worden gemakkelijk en goed bestreden door Turex WG. Herhaal de bespuiting na een week zodat ook nieuwgevormd blad goed wordt beschermd tegen vraat. 

Toekomstbestendig en duurzaam 
Turex WG is een sterk product met de werkzame stof van natuurlijke oorsprong.  Met een reeds jarenlange betrouwbare werking worden de rupsen goed bestreden.  Nu steeds minder chemische middelen beschikbaar zijn is Turex een zeer goed en betrouwbaar duurzaam product. 

Advies 

  • Dosering 1 kg/ha. 
  • Start met de bespuiting zodra de eerste rupsen aanwezig zijn 
  • Herhalen na 7 dagen, maximaal 3x per 12 maanden. 
  • Voeg een uitvloeier toe voor een goede gewasbedekking.  
  • Spuit voor optimaal resultaat aan het einde van de dag. 

Meer over Turex WG >> 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email