Start loofdoding met deze systeemaanpak

Inmiddels zijn de eerste vroege (poot)aardappelen aan de maat en start de loofdoding. Maak gebruik van het loofdood 2.0 systeem met Quickdown aan de basis.

Al een aantal jaar is loofdoding 2.0 de standaard en hebben veel telers ervaring met deze nieuwe manier van loofdoden opgedaan. Quickdown staat aan de basis van deze systeemaanpak. Dit flexibele loofdoodmiddel bevordert een geleidelijke, natuurlijke afsterving, waardoor de kans op hergroei veel kleiner is.

Advies
Het aantal bespuitingen hangt af van de bladmassa en de vitaliteit van het gewas. Voor alle teelten is het advies om te starten met 0,8 l/ha Quickdown en 2 l/ha olie. Pas de tweede bespuiting (0,8 l/ha Quickdown + 0,2 l/ha olie) na 5-7 dagen toe. In pootgoed kan het loof eventueel kort voor de tweede bespuiting geklapt worden. Klappen voor de eerste bespuiting is ook mogelijk maar brengt risico’s met zich mee.

Lees hier alles over loofdoding 2.0 >>

Aandachtspunten 

  • Quickdown werkt niet systemisch en wordt dus niet actief verspreid binnen de plant. Gebruik daarom voldoende water (400-500 l/ha) voor een goede bedekking van het gewas.
  • Voorkom drift naar gewassen of naburige percelen
  • Reinig de spuitapparatuur zorgvuldig na toepassing met een specifiek tankreinigingsmiddel zoals Primaclean of All Clear extra

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email