Powerfogger TB60 Dubbel

Start loofdoding aardappel met systeemaanpak 

Na de droge en warme omstandigheden eerder tijdens het groeiseizoen zien we nu nog volop ontwikkeling van het loof terwijl de knollen bijna aan de maat zijn. Het moment van loofdoden komt dan ook snel dichterbij. Laat het gewas geleidelijk afsterven met Quickdown aan de basis. 

Natuurlijke afrijping, voorkom hergroei 
Inmiddels is het geleidelijk afsterven door een volveldse bespuiting met Quickdown al een aantal jaar de standaard en hebben veel telers ervaring met deze manier van loofdoden. Quickdown is een flexibel loofdoodmiddel dat zorgt voor een geleidelijke, natuurlijke afsterving, waardoor de kans op hergroei veel kleiner is.   

Phytophthora 
Voeg altijd Ranman Top 0,5 l/ha toe om de aanwezige sporen van Phytophthora af te doden en zo een mogelijke knolinfectie te voorkomen. 

Advies 
Het aantal bespuitingen hangt af van de bladmassa en de vitaliteit van het gewas. Voor alle teelten is het advies om te starten met 0,8 l/ha Quickdown en 2 l/ha Tipo (+ evt. 0,5 l/ha Ranman Top). Pas de tweede bespuiting (0,8 l/ha Quickdown + 2 l/ha Tipo) na 5-7 dagen toe. In pootgoed kan het loof eventueel kort voor de tweede bespuiting geklapt worden. Klappen voor de eerste bespuiting is ook mogelijk maar brengt risico’s met zich mee. 

Aandachtspunten  

  • Quickdown werkt niet systemisch en wordt dus niet actief verspreid binnen de plant. Gebruik daarom voldoende water (400-500 l/ha) voor een goede bedekking van het gewas. 
  • Voorkom drift naar gewassen of naburige percelen  
  • Reinig de spuitapparatuur zorgvuldig na toepassing met een specifiek tankreinigingsmiddel zoals Primaclean of All Clear extra  

Meer over Quickdown >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email