Tijd voor een knolbehandeling tegen zilverschurft en Rhizoctonia 

Behandeling van het uitgangsmateriaal is een belangrijke stap om de kwaliteit in de pootgoedteelt te waarborgen. In de bewaringen komt regelmatig zilverschurft voor. Zilverschurft kan onder onder gunstige omstandigheden enorm uitbreiden. Dit zorgt voor kwaliteitsverlies en een verminderde kiemkracht. Aantasting door Rhizoctonia solani kan zorgen voor een serieuze opbrengstreductie. Controleer het uitgangsmateriaal en voer tijdig een behandeling uit. 

Rhizoctonia en zilverschurft 
Een knolbehandeling met Flim beschermt aardappelen tegen zowel zilverschurft als Rhizoctonia en voorkomt zo een vertraagde en ongelijke opkomst. Flim heeft ook werking op Phoma en Fusarium. Flim is vloeibaar en goed verwerkbaar met een schijfvernevelaar. Het bevat een blauwe kleurstof. Apparatuur is eenvoudig te reinigen met water. Het middel heeft een flexibele toepassingsperiode en is in te zetten tijdens of na het sorteren van het uitgangsmateriaal.   

Talent-, Ethyleenbewaring 
Het sorteren van pootgoed is al begonnen. Voordat de eerste partijen in de Talent- of Ethyleenbewaring gaan is het raadzaam om ze te behandelen tegen zilverschurft en Rhizoctonia. Zo zijn ze beschermt en hoeven ze tijdens het bewaarseizoen de bewaring niet onnodig uit.  

Advies  

  • Pas Flim toe in een dosering van 0,3 l/ton. Zorg voor een goede bedekking van de knollen. Verdunning minimaal 1:1 en optimaal is 1:2. Gebruik een rollertafel voor een optimale bedekking.  

 Meer over Flim >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email