Veelgestelde vragen over Neudosan

Wat is de juiste dosering van Neudosan?
Hoewel op het etiket een dosering staat van 2% procent, wordt in alle gewassen een dosering van 1,5% geadviseerd. Er is namelijk afhankelijk van het plaaginsect geen of slechts beperkte toegevoegde waarde in effectiviteit van 2% Neudosan ten opzichte van 1,5%.

Lees meer >>


Hoe werkt Neudosan?
Neudosan bevat vetzuren en kaliumzouten met een meervoudige werking. De actieve stof tast de celstructuur in de huid aan waardoor het plaaginsect uitdroogt. Daarnaast blokkeert en beschadigt het de ademhalingsorganen. Dit leidt tot verstikking van het plaaginsect.

Bekijk de video >>


Kan je Neudosan mengen met andere middelen?
Neudosan kan gemengd worden met de meeste gewasbeschermingsmiddelen. Download het compabiliteitsoverzicht >>

Aandachtspunten:

  • Meng Neudosan niet met gewasbeschermingsmiddelen op basis van Bacillus thuringiensis, fosetyl-aluminium en metaalionen (zoals zink, koper en ijzer)
  • Meng Neudosan niet met bladmeststoffen

Lees meer >>


Kan je Neudosan toepassen met een injecteerapparaat of doseerpomp?
Sinds de toelating van Neudosan komen er met regelmaat vragen binnen over de toepassing van het product via een doseerpomp. Ook Neudosan is prima toe te passen via deze techniek. In de teelt van bijvoorbeeld chrysant wordt Neudosan op deze manier al met succes toegepast.

Lees meer >>


Hoe spuit je Neudosan effectief tegen bladluis in paprika?
Ondanks dat de meeste paprikatelers een strak schema volgen voor de bladluisbestrijding kunnen er nog steeds problemen ontstaan met bladluis, zowel boven- als onderin in de plant.

Dit is het geschikte moment om te denken aan een andere, misschien wel nieuwe, strategie. John van de Pasch, adviseur paprika bij Mertens BV, heeft deze strategie al een aantal keer met succes uitgevoerd.

Lees meer >>


Is Neudosan net zo effectief als conventionele acaraciden?
In een spintproef uitgevoerd in het Certis Belchim Innovation Center in Naaldwijk zijn sterke resultaten behaald met Eradicoat Max en Neudosan.
De proef is uitgevoerd met als doel om aan te tonen dat deze Biorationals, mits op de juiste wijze toegepast, zich prima kunnen meten met conventionele acariciden. De proef is uitgevoerd in aubergine.

Lees meer >>


Productpagina Neudosan >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email