Voorkom vraatschade door rupsen in koolgewassen

Op dit moment zijn er veel koolmotten en dus ook rupsen aanwezig. Controleer koolpercelen op aanwezigheid van rupsen. Als de koolmotrupsen niet op tijd worden aangepakt, kunnen ze voor veel vraatschade zorgen. Met een tijdige inzet van Turex WG zijn rupsen kansloos. 

Sterke en snelle werking
Turex WG bevat de Bacillus thuringiensis spp. aizawai stam. De verschillende Cry-toxinen (eiwitkristallen) in deze stam zorgen voor een snelle en sterke werking op de rupsen van de koolmot. Ook andere rupsen soorten worden bestreden.  Jonge rupsen vreten relatief veel van het (bespoten) blad om te kunnen groeien en zijn daarom gemakkelijker te bestrijden. De rupsenvraat stopt al binnen 0,5-2 uur na toepassing.  

Voorkom vraatschade op tijd  
Houd de koolmotvlucht in de gaten en controleer regelmatig het gewas op de aanwezigheid van rupsen. Start zodra de eerste rupsen te zien zijn. Herhaal de bespuiting na een week zodat ook het snel groeiende en  nieuwgevormd blad goed wordt beschermd tegen vraat. 

Toekomstbestendig en duurzaam 
Turex WG heeft een gebruiksvriendelijke granulaatkorrel formulering. Het is veilig voor natuurlijke vijanden, bijen en hommels. Het heeft geen wachttijd en is toegelaten in de biologische teelt (SKAL) en levert een bonuspunt op voor PlanetProof. Met het steeds minder beschikbaar zijn van chemische middelen is Turex WG een zeer goed biologisch, duurzaam en toekomstbestendig alternatief. 

 Advies 

  • Dosering 1 kg/ha. 
  • Start met de bespuiting zodra de eerste rupsen aanwezig zijn. 
  • Herhalen na 7 dagen, maximaal 3x per 12 maanden. 
  • Voeg een uitvloeier toe voor een goede gewasbedekking.  
  • Zorg voor spuitvloeistof met een pH van 5-7. 
  • Spuit bij veel zonlicht aan het einde van de dag. 

Lees meer over Turex >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Deel het nieuws!

Print Friendly, PDF & Email