Bescherming tegen meeldauw voor volgend jaar begint nu 

Meeldauw is een hardnekkige schimmelziekte die moeilijk te bestrijden is. De beheersing van deze plaag omvat onder andere het wegknippen van aangetaste pluimen. Daarnaast worden er tijdens het primaire schurftseizoen vaak middelen toegepast die ook een nevenwerking op meeldauw hebben. Deze periode is inmiddels voorbij, en met het drogere weer zal er minder gewasbescherming worden toegepast.

Nu de knoppen zich sluiten, is het echter cruciaal om een sterke bestrijding tegen meeldauw uit te voeren. De schimmel kan zich namelijk vestigen in de afsluitende eindknoppen en daar overwinteren. Ook als er in het voorjaar niet is gestart met Cyflamid, kan je nog steeds eindigen met een behandeling met Cyflamid.

Krachtige meeldauwbestrijding 
De werkzame stof van Cyflamid is cyflufenamide. Deze stof behoort tot de chemische groep van phenyl-acetamiden. In verband met afwisselen van middelen uit verschillende chemische groepen is Cyflamid een zeer goede aanvulling. 

Advies 

  • Dosering Cyflamid: 0,5-0,75 l/ha (corrigeer op boomhoogte) 
  • Verwijder de nog aanwezige meeldauwpluimen 
  • Toepasbaar in appel én peer 

Bij toepassing voor het afsluiten van de eindknoppen (voor half juli) is er tijdens de oogst geen residu meer aanwezig op de vruchten. De veiligheidstermijn bedraagt 2 weken en de MRL is vastgesteld op 0,05 ppm. Om bij oogst op 0-residu uit te komen moet er minimaal 28 dagen aangehouden worden tussen laatste toepassing en oogst. 

Meer over Cyflamid >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email