Powerfogger TB60 Dubbel

BotaniGard Vloeibaar is een biologisch insecticide

BotaniGard Vloeibaar is een biologisch insecticide op basis van de werkzame stof Beauveria bassiana stam GHA voor de bestrijding van trips, wittevlieg, wants en slawortelboorder in bedekte en onbedekte teelten. BotaniGard Vloeibaar heeft een Skal registratie en mag gebruikt worden in de biologische landbouw.

In bedekte teelt wordt BotaniGard Vloeibaar geadviseerd in de teelt van chrysant. In andere bedekte teelten wordt i.v.m. gewasveiligheid aanbevolen om BotaniGard WP te gebruiken.

De prettige bijwerking van BotaniGard
Insecten kunnen in veel gewassen voor problemen zorgen. Het evenwicht tussen natuurlijke vijanden en plaaginsecten is niet altijd even makkelijk te behouden. BotaniGard is een beproefd, integreerbaar insecticide van natuurlijke oorsprong. Laat de bestrijding van trips dus gerust over aan BotaniGard.


Contactwerking

BotaniGard heeft alleen contactwerking. Insecten moeten dus goed geraakt worden. Na een bespuiting komen de sporen van de schimmel op de geraakte insecten. De sporen kiemen en de kiembuis boort zich in het insect, waar de schimmel zich verder ontwikkelt. Geïnfecteerde insecten gaan gemiddeld na 3-5 dagen dood.

Werkingsspectrum plaaginsecten
Een groot aantal insecten veroorzaken zuig-, prik- en vraatschade aan bladeren, groeipunten, bloemknoppen, bloemen, vruchtbeginsels en vruchten, waardoor het te oogsten product sterk in kwaliteit achteruitgaat of compleet waardeloos wordt. In veel teelten zijn deze plaaginsecten moeilijk te bestrijden, vooral wanneer resistentieopbouw of biologische bestrijders de middelenkeuze beperken. BotaniGard biedt uitkomst tegen deze belagers. Het heeft een uniek werkingsmechanisme en laat biologische bestrijders ongemoeid.

Toepassing van BotaniGard Vloeibaar

 • Het raken van de insecten is essentieel voor een goede werking, gebruik daarom voldoende water voor een goede bladbedekking.
 • Pas het middel bij voorkeur ’s avonds toe bij hoge RV, zodat de sporen goed kunnen kiemen.
 • Luchtvochtigheid en temperatuur zijn belangrijk voor een optimaal resultaat. Het microklimaat rond een blad is echter altijd toereikend voor de kieming en groei van de schimmel.
 • Na krachtig schudden direct klaar voor gebruik.
 • Combineer BotaniGard bij hoge plaagdruk eventueel desgewenst met andere insecticiden.
 • Voer bij twijfel over gewasveiligheid altijd eerst een proefbespuiting uit.

Tankmix
BotaniGard is met de meeste toegelaten insecticiden en acariciden te combineren. Sommige fungiciden kunnen het kiemen van de schimmelsporen op het insect vertragen of beletten. Desondanks hebben veel fungiciden geen nadelige invloed op de werking van Beauveria bassiana stam GHA. Voor een aantal middelen geldt een wachttijd. Bekijk voor klaarmaken van een tankmix onderstaande tabel.

Bespuiting

 • Voer de eerste bespuiting al bij lage plaagdruk uit.
 • Om de generatiecycli van de aanwezige plaaginsecten te doorbreken zijn vier bespuitingen nodig in één blok, met een interval van 5 tot 7 dagen.
 • Combineer BotaniGard bij hoge plaagdruk desgewenst met andere insecticiden.
 • Dosering 125 ml per 100 liter water.

Ruimtebehandeling

 • BotaniGard kan ook worden toegepast via een ruimtebehandeling met een LVM. Met deze behandeling zijn in proeven en in de praktijk goede resultaten behaald.
 • Voeg bij een ruimtebehandeling een draagstof toe.

Productpagina BotaniGard Vloeibaar >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Print Friendly, PDF & Email