Effectieve bestrijding van spintmijt in appel met Neudosan

Na een lange, natte periode hebben we momenteel te maken met stijgende temperaturen. Hierdoor loopt ook de druk van spint in appel op. Als de spintbestrijding nog niet onder controle is, kan Neudosan ingezet worden als correctiemiddel. Hieronder vind je de voordelen en belangrijke aandachtspunten bij het gebruik van Neudosan.

Voordelen van Neudosan
Neudosan, op basis van vetzuren en kaliumzouten, is een breedwerkend biologisch contactmiddel dat naast spint ook bladluis bestrijdt. De vetzuren en kaliumzouten tasten de celstructuur van de insecten aan waardoor ze uitdrogen. Daarnaast worden de ademhalingsopeningen geblokkeerd wat voor verstikking zorgt. Dit dubbele werkingsmechanisme zorgt ervoor dat Neudosan niet gevoelig is voor resistentie.

Nuttige insecten
Na het opdrogen heeft Neudosan geen schadelijke effecten op nuttige insecten in de boomgaard. Bovendien zijn er geen MRL’s en veiligheidstermijnen, waardoor het middel veilig is voor gebruik vanaf de bloei tot aan de oogst.  De uitvloeiende werking van Neudosan zorgt voor een optimale dekking op de bladeren, waardoor het gebruik van een uitvloeier overbodig is. Neudosan kan ook goed gecombineerd worden met andere gewasbeschermingsmiddelen. Bekijk de mengtabel.

Raken is cruciaal
Het is belangrijk dat de plaaginsecten/spint voldoende in aanraking komen met Neudosan. Gebruik voldoende water voor een optimale bedekking van het gewas en de plaag. Dit zorgt er bovendien voor dat de insecten langer in contact blijven met Neudosan omdat het gewas minder snel opdroogt.

Advies

  • Dosering 1,5% ( 9 l/ha Neudosan in 600 l/ha water)
  • Gebruik voldoende water
  • Raken is cruciaal voor een goede werking
  • Monitor en scout ook na de behandeling en herhaal de behandeling indien nodig na minimaal 5 dagen
  • Toepassen onder langzaam drogende omstandigheden

Veelgestelde vragen over Neudosan >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email