Koolmot nog steeds actief

Momenteel zijn er nog veel koolmotten en rupsen aanwezig in koolgewassen. Controleer koolpercelen regelmatig, want als rupsen niet tijdig worden bestreden, kunnen ze aanzienlijke vraatschade veroorzaken. Met de inzet van Turex WG op het juiste moment, zijn rupsen kansloos.

Sterke en snelle werking
Turex WG bevat de Bacillus thuringiensis spp. aizawai stam. De verschillende Cry-toxinen (eiwitkristallen) in deze stam zorgen voor een snelle en sterke werking op de rupsen van de koolmot. Ook andere rupsensoorten worden bestreden.  Jonge rupsen vreten relatief veel van het (bespoten) blad om te kunnen groeien en zijn daarom gemakkelijker te bestrijden. De rupsenvraat stopt al binnen 0,5-2 uur na toepassing.

Voorkom vraatschade op tijd 
Houd de koolmotvlucht in de gaten en controleer het gewas regelmatig op de aanwezigheid van rupsen. Start zodra de eerste rupsen te zien zijn. Herhaal de bespuiting na een week zodat ook het nieuwgevormd blad goed wordt beschermd tegen vraat.

Toekomstbestendig en duurzaam
Turex WG heeft een gebruiksvriendelijke granulaatkorrel formulering. Het is veilig voor natuurlijke vijanden, bijen en hommels. Het heeft geen wachttijd en is toegelaten in de biologische teelt (SKAL) en levert een bonuspunt op voor PlanetProof. Turex WG past daarom zeer goed in een geïntegreerd en toekomstbestendig plasgbesttijding

Advies

  • Dosering 1 kg/ha TurexWG
  • Start met de bespuiting zodra de eerste rupsen aanwezig zijn
  • Herhalen na 7 dagen, maximaal 3x per 12 maanden
  • Voeg een uitvloeier toe voor een goede gewasbedekking
  • Spuit bij veel zonlicht aan het einde van de dag

Meer over Turex WG >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email