Rhizoctoniabestrijding in aardappelen

In de aardappelteelt is de strijd tegen Rhizoctonia een voortdurend punt van aandacht. Er bestaat in de praktijk dan ook weinig discussie over de noodzaak van een Rhizoctoniaknolbehandeling. Bij de keuze voor het middel maken belangrijke details het verschil. Naast een goede werking spelen praktische zaken als gebruiksgemak en toepassingsvoorwaarden een rol.

Gesneden pootgoed
Dit jaar is er een tekort aan pootgoed en wat er is, is zeer grof. Hierdoor zal er pootgoed worden gesneden. Zorg dat voor het snijden een Rhizoctoniabehandeling wordt uitgevoerd met Monarch. In plaats van Monarch kan na het snijden ook Symphonie ingezet worden.

Betrouwbare partner
Symphonie is al jaren een betrouwbare en veilige partner gebleken, niet alleen uit de proeven, maar zeker ook in de praktijk. Symphonie geeft een prima Rhizoctoniabestrijding op de knol en heeft een goede nevenwerking op zilverschurft.

Gebruiksgemak
Symphonie is gemakkelijk te doseren en is zacht voor de kiem. Het product heeft zowel een preventieve als curatieve werking en er is geen afbraak door UV. Daarnaast zijn er geen beperkingen ten aanzien van grondsoort en pH. Symphonie mag toegepast worden in grondwaterbeschermingsgebieden.

Advies Monarch

  • Dosering Monarch 0,2 l/ton pootgoed.
  • Zorg voor een goede bedekking van de knollen. Verdunning minimaal 1:1 (met maximum van 2 l/ton spuitvloeistof). Gebruik van een rollertafel is aan te raden om een optimale bedekking te verkrijgen.

Advies Symphonie

  • Dosering 1,5 kg/ton pootgoed
  • Toepassen tijdens het poten op de knol, met een daarvoor geschikt poederdoseerapparaat.

Lees meer over Monarch >>
Lees meer over Symphonie >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email