Vier praktische tips bij toepassen NEMguard DE

In veel regio’s is men inmiddels begonnen met het zaaien van uien en de eerste vroege wortelen. Hierbij vier praktische tips voor een optimale toepassing van NEMguard DE.

Voor een optimale werking van het granulaat is een juiste toepassing namelijk van groot belang. NEMguard DE kan worden toegediend met de gangbare granulaatstrooiers met uitzondering van de Gandy strooier. De dosering bedraagt 20 kg/ha. Verstrooi het granulaat tijdens het zaaien in de zaaivoor zodat het middel dicht bij het zaad komt te liggen.

Aandachtspunten toepassen NEMguard DE

 1. Kalibreer de strooier
  Stel de strooier af voor de juiste dosering. Voor een goede werking kan het noodzakelijk zijn andere tandwielen te gebruiken en de schuiven zo af te stellen dat de toevoer van het product op de juiste manier plaatsvindt. Controleer de afgifte regelmatig bij veelvuldig gebruik van de strooier tijdens het seizoen.
 2. Altijd leegmaken na gebruik
  Laat geen ongebruikt product achter in de apparatuur. Maak de apparatuur na gebruik aan het einde van de dag altijd leeg en schoon. Dit voorkomt verstoppingen en maakt controle van de apparatuur eenvoudiger.
 3. Na gebruik apparatuur afdekken of in droge ruimte opslaan
  Apparatuur in een droge ruimte opslaan of afdekken om condensvorming in de strooier te voorkomen. Controleer voor vullen van de voorraadbak of de rotors en granulaatbak droog zijn.
 4. Goed onderhoud
  Zorg voor goed onderhoud van de apparatuur. Controleer de granulaatstrooier regelmatig.

Bekijk ook de meestgestelde vragen over NEMguard DE >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email