Wees de koolmot rups een stap voor  

De meeste percelen met kool zijn nu wel geplant. En soms wordt ook al een eerste rupsje gevonden. Als de koolmotrupsen niet op tijd worden aangepakt, kunnen ze voor veel schade zorgen. Met een tijdige inzet van Turex WG zijn rupsen kansloos.

Sterke en snelle werking
Turex WG bevat bacterën van Bacillus thuringiensis spp. aizawai. De verschillende eiwitkristallen (zogenaamde Cry-toxinen) in deze stam zorgen voor een snelle en sterke werking op de rupsen van de koolmot. Ook andere rupsensoorten worden bestreden. De rupsenvraat stopt al binnen 0,5 – 2 uur na toepassing.

Voorkom vraatschade op tijd
Houd de koolmotvlucht in de gaten en controleer regelmatig het gewas op de aanwezigheid van rupsen. Start de bespuiting zodra de eerste kleine rupsen te zien zijn. Vooral jonge rupsen worden gemakkelijk en goed bestreden omdat ze maar weinig middel hoeven op te nemen. Herhaal de bespuiting zodat ook nieuwgevormd blad goed wordt beschermd tegen vraat.

Toekomstbestendig en duurzaam
Turex WG is een sterk en betrouwbaar product met een werkzame stof van natuurlijke oorsprong. Met het steeds minder beschikbaar zijn van chemische middelen is Turex een goed duurzaam alternatief . Turex WG heeft geen wachttijd en is toegelaten in de biologische teelt (SKAL), en levert een bonuspunt op voor PlanetProof.

Advies

  • Dosering 1 kg/ha Turex WG
  • Start met de bespuiting zodra de eerste rupsen aanwezig zijn
  • Herhalen na 7 dagen, maximaal 3x per 12 maanden.
  • Voeg een uitvloeier toe voor een betere gewasbedekking.
  • Spuit voor optimaal resultaat aan het einde van de dag.

Meer over Turex WG >>

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ontvang nieuws en tips voor een gezond gewas

Print Friendly, PDF & Email